Elk bedrijf heeft tegenwoordig een website nodig. Daarbij is het van belang dat de website makkelijk gevonden kan worden. Juist omdat ieder bedrijf tegenwoordig een website heeft, is het belangrijk dat uw website zo hoog mogelijk in Google komt te staan. Zo vangt uw website snel de aandacht van de potentiële klanten. Het uiterlijk van een website kan daarnaast veel bepalen of de aandacht van de klant afdwaalt of vast wordt gehouden. Daarom is het besteden van aandacht aan webdesign belangrijk. Een goed oog voor details zonder de belangrijke dingen over het hoofd te zien.

Goed in Google te vinden
SEO staat voor Search Engine Optimalisation, oftewel zoekmachineoptimalisatie. Dit is een manier om bezoekers aan te trekken naar uw website. Dit kost veel tijd, maar weinig geld. In tegenstelling tot SEA (Search Engine Advertisment) wordt er geen gebruik gemaakt van advertenties. De resultaten van SEO worden gezien op langer termijn. Bij SEO draait het om de zoekwoorden en -resultaten op zoekmachines zoals Google. Hoe relevant is uw website tegenover de wensen van de bezoekers?

Een website die de aandacht trekt
Met webdesign wordt de lay-out en het ontwerp van de website bedoeld. Het uiterlijk van een website heeft veel invloed op de aandacht van de bezoeker. Het is van belang dat de aandacht van de bezoeker wordt vastgehouden nadat deze op uw website heeft geklikt. Er zijn verschillende elementen zoals de lay-out, de vormgeving, de lettertypes en overige content, die een website aantrekkelijk kunnen maken. De website moet aansluiten bij de huisstijl van uw bedrijf (zie: Grafische vormgeving). Bij het ontwerpen en uitwerken van een website is het ook belangrijk om rekening te houden met de navigatie, interactiviteit, multimedia en gebruiksvriendelijkheid van de website. De website moet makkelijk te gebruiken zijn voor elke bezoeker, op elk elektronisch apparaat.{:}{:en}

© 2020 Rutger Groothedde.